Liigu edasi põhisisu juurde

Kuidas tähistada rahatargalt ja keskkonnasõbralikult?

Pühad ja tähtpäevad toovad sageli kaasa suurema tarbimise ja väljaminekud. Selleks, et tähistamine ei kurnaks liialt rahakotti ega keskkonda, saab teha teadlikke valikuid nii söögilauda kattes kui ka kingitusi valides.

Selleks, et valikute tegemine lihtsam oleks, annab Coop Panga „Lihtsalt rahast” taskuhäälingus nõu Kadri Kalle sihtasutusest Teeme Ära.

Saates tuleb juttu nii targast planeerimisest kui ka tarkadest valikutest toidupoes ja turul. Näiteks toob Kalle välja, et kõige suurema keskkonnajalajäljega toit on liha ja eriti suure jalajäljega on just välismaine veiseliha. „Liha osas võiks eestlase esimene valik olla alati eestimaine mahe veiseliha, sest see on kasvanud Eesti loopealsetel ja toetab siinset elurikkust,” rääkis Kalle, kes julgeb kohaliku maheveise kõrval soovitada ka kohalikku mahebroilerit.

Kingitusi valides soovitab Kalle meeles pidada seda, miks me kingitusi üldse teeme ja vajame. „Me teeme kingitusi selleks, et hoida inimsuhteid. Seega võiksid need pakkuda eelkõige emotsioone ja mälestusi ning kui kingitakse asju, võiksid need olla ajas vastupidavad ja korduvalt kasutatavad,” soovitas Kalle.

Konkreetsemaid nõuandeid kingituste ja nende pakkimise ning piduliku söögilaua katmise osas kuuleb saatest. Lisaks saab soovitusi ka selle kohta, mida teha järelejäänud toiduga või tarbetuks osutunud kingitustega.

Kuula saadet Soudcloudist või Spotifyst
Loe kokkuvõtet Delfist

Jaga